Et Basma

Et Basma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • 500-750 gr kıyma

Et Basma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patatesleri yuvarlak yuvarlak kesip sıvı yağ ,tuz ve karabiber ile harmanlayalım.
  2. Daha sonra soğan ve kapya biberi incecik doğrayıp kıymaya ek edelim .
  3. Tuz ve karabiber de ekleyip yoğuralım, ortada elimizi ıslatıp yoğurursak daha hoş harç bağlanır birbirine.
  4. Daha sonra harcı elimizi ıslatarak patateslerin üzerine yaydıralım.
  5. Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serip 200 derece fırında pişirelim .
  6. Yarım saat sonra yağlı kağıdı alıp kenarlarına biber ve domates dizelim.
  7. 180 derece pişirmeye devam edelim. Patatesler pişince tamamdır kıyma çabuk pişiyor zati.

Et Basma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Sebzeli Poğaça
Airfryer’de Tavuk Ciğer
Köstebek Pasta
2 Kişilik Tam Tutan Hamburger
Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe)
Sebzeli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |