Esnaf Lokantalarındaki Sebzeli Bulgur Pilavı

Esnaf Lokantalarındaki Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kasesi pilavlık bulgur
  • 3,5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Esnaf Lokantalarındaki Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pişirme tenceresinde soğanlar ince ince doğranıp sıvı yağ ve tereyağında kavrulur.
  2. Üzerine ince doğranan biberler eklenir tekrar kavrulur.
  3. Domates ve biber salçası eklenir salçanin kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Ardından ince kıyılan sarımsak ve bulgurlar da eklenerek bir kaç tıp karıştırılır.
  5. Suyu tuzu ve karabiber eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Esnaf Lokantalarındaki Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Sebzeli Türlü
Patatesli Rulo Simit Poğaça
Köz Biber Ezmesi
Elmalı Kurabiye
Mangır Aşı
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Hdabla | © 2025 |