Erzurum Ketesi

Erzurum Ketesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 250 gram tereyağ (eritilip katılmalı)
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
- Yarım çay bardağı çiğ kaymak (yoksa sıvı yağda ekleyebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8,5 su bardağı un (benim ölçtüğüm siz yinede denetimli ekleyin)
İç harçı için;
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ (yoksa sıvı yağda olur)
- 1 su bardağı un
İçine sürmek için;
- 100 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Açmak için;
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı nişasta (karıştırıp açıyoruz)
Erzurum Ketesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için un hariç başka materyalleri yoğurma kabımıza alalım.
- İçerisine yavaş yavaş unu ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edelım. 20 dk kenarda dinlendirelim.
- Bu sırada iç harçını yapalım. Yağda 3-4 dka unumuzu kavuralım,soğuması için kenara alalım.
- Kabaran hamurumuzu 12 eşit kesime bölelim(küçük isterseniz ona nazaran küçük yapabilirsiniz) nişastalı unumuzla açalım.
- Güzelce yağlayıp yanlardan katlayalım.
- Sonra elimize dolayıp ortasına iç harçını koyalım.
- Kenarda başkalarını yapana kadar üstü örtülü formda bekletelim. Sonra tek tek elimizle düzleyip inceltelim. Tepsimize alalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızartalım. Afiyet olsun🌸.
Erzurum Ketesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











