Erzurum Hakiki Su Böreği
Erzurum Gerçek Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1 kilo un
- 1 buçuk yemek kaşığı tuz
- 1 bağ maydanoz
- 200 gr çeçil peyniri
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Erzurum Gerçek Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- 6 adet yumurtamızı kırıp sıvı gereçleri ekliyoruz.
- Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Yavaş yavaş un ekleyip orta sertlikte hamur elde ediyoruz.
- Yeterince yoğrulmuş hamurumuzdan 12 beze yapıyoruz yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
- Böreğimizin suyunu ocağa alıyoruz ,içme suyu olursa yırtılma riskimiz daha aza inecektir.
- Kaynayan suyumuza kaya tuzu ve yarım limon sıkıyoruz.
- Dinlenen hamurlarızı tatlı tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Ayrı bi yerde üzerlerini kapatarak yarım saat daha dinlendiriyoruz.
- Sonra tepsi büyüklüğüne nazaran tek tek açıyoruz açılan yufkalar tepsiye yerleştirilmeden evvel sıcak suda haşlanır.
- Ayrı bi yerde soğuk su bulundurulur.
- Haşlanan yufkaları şoklamak için yağlanan tepsiye birinci yufka serilir ve üzeri yağlanır.
- 6 kat devam ettikten sonra maydanoz karışımlı peynirimizi dağıtıyoruz.
- Kalan yufkalara bu süreçle devam ediyoruz üzerine küçük çizikler atarak fırına veriyoruz afiyet olsun.
Erzurum Gerçek Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






