Erzurum Hakiki Su Böreği

Erzurum Gerçek Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 kilo un
  • 1 buçuk yemek kaşığı tuz
  • 1 bağ maydanoz
  • 200 gr çeçil peyniri
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Erzurum Gerçek Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 6 adet yumurtamızı kırıp sıvı gereçleri ekliyoruz.
  2. Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  3. Yavaş yavaş un ekleyip orta sertlikte hamur elde ediyoruz.
  4. Yeterince yoğrulmuş hamurumuzdan 12 beze yapıyoruz yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
  5. Böreğimizin suyunu ocağa alıyoruz ,içme suyu olursa yırtılma riskimiz daha aza inecektir.
  6. Kaynayan suyumuza kaya tuzu ve yarım limon sıkıyoruz.
  7. Dinlenen hamurlarızı tatlı tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  8. Ayrı bi yerde üzerlerini kapatarak yarım saat daha dinlendiriyoruz.
  9. Sonra tepsi büyüklüğüne nazaran tek tek açıyoruz açılan yufkalar tepsiye yerleştirilmeden evvel sıcak suda haşlanır.
  10. Ayrı bi yerde soğuk su bulundurulur.
  11. Haşlanan yufkaları şoklamak için yağlanan tepsiye birinci yufka serilir ve üzeri yağlanır.
  12. 6 kat devam ettikten sonra maydanoz karışımlı peynirimizi dağıtıyoruz.
  13. Kalan yufkalara bu süreçle devam ediyoruz üzerine küçük çizikler atarak fırına veriyoruz afiyet olsun.

Erzurum Gerçek Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Döner Ekmeği
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bisküvi Tadında Nefis Kurabiye
Zeytinyağlı Enginar
Köz Tadında Lezzet Bombası
Portakallı Tart Kek
Hdabla | © 2025 |