Limonlu Çatlak Kurabiye

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • ️2 adet yumurta
  • ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı toz şeker
  • ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 limon kabuğu rendesi
  • ️1 limon suyu
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️3 su bardağı un (markaya nazaran ölçü hafif değişebilir görüntüdeki kovamı yakala, hamur ele yapışan kıvamlı olmalı)

Dış kısmı için;

  • Pudra şekeri

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri çırpma kasesinde çırpın.
  2. Sıvı yağ, limon kabuğu rendesi limon suyu ve kabartma tozunu ekle tekrar çırpın.
  3. Unu yavaşça ekleyerek ele yapışan kıvamlı hamur elde edin.
  4. Elini her seferinde yavaşça unlayıp (hamur yapışmaması için) hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopar yuvarlayın.
  5. Bolca pudra şekerine batırıp pişirme kağıdı serdiğin tepsine dizin.
  6. 180 derece evvelce ısınmış fırında 18 dk pişmeye gönderin. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Efsane Elmalı Cevizi Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dondurmalı İrmik Helvası
Köri Soslu Tavuk Dönerli Fırın Sütlü Patates
Elmalı Kurabiye
Tavuklu Bezelye
Tüm Portakallı Kek
Çay Saati Menüsü 3
Hdabla | © 2025 |