Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat)

Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram bitter çikolata
- 250 gram mascarpone (labne)
- 4 adet yumurta
- 75 gram pudra şekeri
- 40 gram un
En üstü için:
- 100 gram bitter çikolata
- 50 gram tereyağı
Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 150°c’ye ısıtın ve 20 cm çapında bir silikon kek kalıbını yağlayın.
- Mascarponeyi (labne ) bir kabın içinde mikserle çırpıp yumuşatın.
- Çikolatayı benmari yordamı yahut mikrodalgada (düşük güçte ve kısa sürelerde) eritin.
- Erimiş çikolatayı mascarpona (labneye) ekleyip yeterlice karışana kadar çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın. Her yumurtadan sonra karışımın homojen olmasını bekleyin.
- Pudra şekerini ekleyip tekrar çırpın. Bu evreden sonra miksere gereksiniminiz kalmaz.
- Un eleği yardımıyla unu ekleyip spatula yahut el çırpıcıyla nazikçe karıştırın.
- Hamura çok fazla hava vermemeye ihtimam gösterin, aksi takdirde kek fırında kabarır.
- Hamuru kalıba dökün ve 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp kalıbında soğutun. Oda sıcaklığına gelince en az 3 saat buzdolabında bekletin.
Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


