Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği (Tutmaç Çorbası)

Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği (Tutmaç Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase yeşil mercimek
- Yarım kase erişte
- 2 orta uzunluk soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Nane
- 1 buçuk litre kadar et suyu yoksa bulyonda tercih edilebilir
Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği (Tutmaç Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alıp üzerine küp küp doğradığımız soğanları ve sarımsakları ekleyelim.
- Soğanlar ölünce güzelce yıkadığımız yeşil mercimeği ekleyelim.
- Ardından salçaları katalım ve kavuralım.
- Nane hariç baharatları ek edelim kavuralım ve suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Pişip pişmediğini kaşık ile yeşil mercimek alıp denetim edin.
- Kıvam alıyor aslında ordan da anlayabilirsiniz.
- Yeşil mercimek tam olarak piştikten sonra erişteyi ekleyelim. Benim kesme hamurum vardı ondan koydum.
- Yemeğin suyu az olursa eriştelerle birlikte bir bardak kaynar su daha ekleyebilirsiniz.
- Kimisi çorba şeklinde tercih ediyor kimisi ağır yemek kıvamında tercih ediyor sizde zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Eriştelerleri ekledikten sonra 10-15 dk daha kaynatalım. Kapatmaya yakın nanesini ek edelim.
Afiyet olsun.
(bazı tanımlarda yeşil mercimeği önden 15 dk haşlıyorlar daha sonra süzüp soğanla birleştiriyorlar. Fakat ben bu halde yapıyorum. ).
Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği (Tutmaç Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





