Erişteli Kabak Salatası
Erişteli Kabak Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı erişte
- 1 su bardağı sıcak su (200ml)
- 3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
Üzeri için;
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı kıyılmış ceviz içi
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kısım taze soğan
Erişteli Kabak Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları soyup, rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Suyunu sıkıp tavaya alıyoruz, 1 yemek kaşığı zeytinyağda kavuruyoruz.
- Kabaklar erimeye başlayınca 1 çay kaşığı tuz ve 2 diş ezilmiş sarımsağı da ekleyip güzelce suyunu çekip yumuşayınca altını kapatıyoruz.
- Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile erişteyi 1-2 dakika kavuruyoruz. 1 çk tuz ve 1 su bardağı sıcak su ek edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Yapışmaması in piştikten sonra biraz zeytinyağ ekliyoruz.
- Uygun bir kapta kabak ve erişteyi, süzme yoğurt, mayonez, tuz, 1 diş ezilmiş sarımsak ile karıştırıyoruz.
- Servis tabağına alıp 2 tatlı kaşığı zeytinyağda kavurduğumuz cevizlere 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ekleyip salatanın üzerine gezdiriyoruz.
- En son ince ince kıyılmış taze soğan ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun 🌸
Erişteli Kabak Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














