Erişte

Erişte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı erişte
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Ceviz
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Lor peyniri

Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize sıvı yağımızı koyalım, eriştelerimizi koyup biraz rengi dönünceye kadar kavuralım.
  2. Üzerine sıcak suyumuzu ek edelim .
  3. Tuzumuzu tereyağımızı da koyup altını kısıp suyu çekilinceye kadar pişirelim.
  4. Ben iki halde servis yaptım birini sarımsaklı yoğurdu birini de tavada tereyağını erittim biraz kırılmış ceviz ve toz kırmızı biber koydum kavurdum ,sizler nasıl isterseniz o denli servis yapabilirsiniz.

Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cool Lime
Fırında Limonlu Kremalı Tavuk (Kuşkonmaz Mantar Lezzeti) (Videolu)
Nohutlu Bezelyeli Pirinç Pilavı
Geceden Kalma Yulaf Lapası
Browni Kurabiye
Karpuz Pasta
Hdabla | © 2025 |