Erişte
Erişte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı erişte
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Ceviz
- Sarımsaklı yoğurt
- Lor peyniri
Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize sıvı yağımızı koyalım, eriştelerimizi koyup biraz rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Üzerine sıcak suyumuzu ek edelim .
- Tuzumuzu tereyağımızı da koyup altını kısıp suyu çekilinceye kadar pişirelim.
- Ben iki halde servis yaptım birini sarımsaklı yoğurdu birini de tavada tereyağını erittim biraz kırılmış ceviz ve toz kırmızı biber koydum kavurdum ,sizler nasıl isterseniz o denli servis yapabilirsiniz.
Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















