Erik Turşusu (Kütür Kütür)

Erik Turşusu (Kütür Kütür) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yeteri kadar erik
  • 1 çay bardağı sirke ( 1 litre kavanoz için kavanoz başına )
  • Limon dilimleri
  • 2-3 adet sarımsak soyulmuş ( kavanoz başına )
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu ( kavanoz başına )
  • Üzerini geçecek kadar kaynamış su

Erik Turşusu (Kütür Kütür) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kavanozlarımızı sıcak su ile birlikte yıkıyalım.
  2. Daha sonra kavanozumuzun kenarına limon dilimleri dizelim ve sarımsağı katalım.
  3. Sonra içine yıkadığımız erikleri dolduralım sonra sirke, kaya tuzu ve üzerini geçecek kadar kaynamış su ek edelim ve kavanozun kapağını sıkıca kapatalım ve 10 gün sonra turşumuz hazır.

Erik Turşusu (Kütür Kütür) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sütlaç Tarifi (Hamsi Köy Sütlacı)
Etli Armutlu Diyet Protein Salata
Fırında Kızartmadan Halka Patlıcanlı Soslu Köfte
Tavuklu Çökertme Kebabı
Fit Yulaf Bazlama
Mantarlı Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |