Erik Turşusu
Erik Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo erik (çok sert olanlardan)
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 9 ince dilim limon
- 9 diş sarımsak
- Kaynamış içme suyu
Erik Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben 3 üç küçük uzunluk kavanoza yaptım ve yukarda verdiğim ölçüleri üç kavanoza hisse ettim.
- Öncelikle erikleri güzelce yıkayın.
- Kavanoza evvel limon dilimlerini, sonra erikleri ve sırayla öbür materyalleri ekleyip kaynamış suyu ağzına kadar doldurup kavanoz kapağını kapatın karşıt çevirin.
- Soğuduğunda düz çevirebilirsiniz. 3 gün sonra açıp tüketebilirsiniz.
- Açtıktan sonra buzdolabında koruma etmenizi öneririm. Afiyet olsun🎀🎀.
Erik Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













