Erik Turşusu

Erik Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo erik (çok sert olanlardan)
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 9 ince dilim limon
  • 9 diş sarımsak
  • Kaynamış içme suyu

Erik Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben 3 üç küçük uzunluk kavanoza yaptım ve yukarda verdiğim ölçüleri üç kavanoza hisse ettim.
  2. Öncelikle erikleri güzelce yıkayın.
  3. Kavanoza evvel limon dilimlerini, sonra erikleri ve sırayla öbür materyalleri ekleyip kaynamış suyu ağzına kadar doldurup kavanoz kapağını kapatın karşıt çevirin.
  4. Soğuduğunda düz çevirebilirsiniz. 3 gün sonra açıp tüketebilirsiniz.
  5. Açtıktan sonra buzdolabında koruma etmenizi öneririm. Afiyet olsun🎀🎀.

Erik Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Poğaça Tarifi
Omlet Pizza
Kıymalı & Havuçlu Bebek Maması
Fırında Mantar
Tadına Doyum Olmayan Mantarlı Biberli Bulgur Pilavı
Patatesli Domatesli Fırın Yemeği
Hdabla | © 2025 |