Erik Tavası
Erik Tavası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo erik
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 5 adet orta uzunluk domates
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 4 tane biber (ben kırmızı koydum)
- 3 baş sarımsak (isteğe nazaran az ya da çok ekleyebilirsinz)
- 2 kepçe zeytin yağı (sonra yeniden ekleyebilirsinz)
- Tuz damak zevkine göre
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı biber salçası (çok tepelemeden)
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 su bardağı su (kontrolü ekleyin)
Erik Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce baharatları ve salçayı fırın tepsimize ekiliyoruz sonra biraz su ve zeytin yağımızı ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Soğanları, sarımsakları, domatesleri ve etimizi ekliyoruz ve hepsini karıştırıyoruz.
- Erikleri de ekliyoruz biraz su daha ekliyoruz.
- Fırına veriyoruz ben 45 dk pişirdim üstü güzelce kızarsın diye fırından fırına değişiklik göstere bilir denetimli pişirin☺️
Erik Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








