Erik Pestili

Erik Pestili Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kırmızı erik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık yahut ceviz

Erik Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak eriklerimizi bol suda yıkıyoruz.
  2. Eriklerimizi ortadan bölüp çekirdeklerini çıkarıyoruz.
  3. Tencereye eriklerimizi küçük küçük kesip doğruyoruz.
  4. Üzerine şekeri ve suyu ek edip pişirmeye bırakıyoruz.
  5. Yaklaşık 20 dakika erikler yumuşayana kadar.
  6. Yumuşamaya başladığı vakit blender yardımıyla erikleri eziyoruz.
  7. Ezilen eriklerimizi başka bir tencereye süzgeç yardımıyla süzülüyoruz.
  8. Süzülen püre kıvamına olacaktır, bir 5 dakika boyunca tekrar ocağa alıp çekilmiş fındıkları veye cevizleri içine atıp güzelce karıştırınız.
  9. Yağlı kağıt serili tepsiye eşit ölçü olacak biçimde kepçe yardımıyla döküyoruz.
  10. İster balkonda isterseniz konut ortamında kurutuyoruz. Ben yaptığımda iki gün içinde kuruduğu için o kadar bekletiyorum. Lakin ne kadar uygun kurursa o kadar çok yeterli dayanır.
  11. Tamamen kuruduktan sonra ister muska biçiminde, ister rulo formunda kesip hal verebilirsiniz. Saklamak için saklama kabına koyup üzerine defne yaprağı koyup uzun mühlet dayanıyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🤭.

Erik Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Domates Soslu Nefis Spagetti Makarna
Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav
Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü
Karabuğday Unlu Glutensiz Ekmek
Tost Makinasında Ekmekcikler
Salatalık Detoks
Hdabla | © 2025 |