Erik Pestili
Erik Pestili Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg kırmızı erik
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık yahut ceviz
Erik Pestili Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak eriklerimizi bol suda yıkıyoruz.
- Eriklerimizi ortadan bölüp çekirdeklerini çıkarıyoruz.
- Tencereye eriklerimizi küçük küçük kesip doğruyoruz.
- Üzerine şekeri ve suyu ek edip pişirmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık 20 dakika erikler yumuşayana kadar.
- Yumuşamaya başladığı vakit blender yardımıyla erikleri eziyoruz.
- Ezilen eriklerimizi başka bir tencereye süzgeç yardımıyla süzülüyoruz.
- Süzülen püre kıvamına olacaktır, bir 5 dakika boyunca tekrar ocağa alıp çekilmiş fındıkları veye cevizleri içine atıp güzelce karıştırınız.
- Yağlı kağıt serili tepsiye eşit ölçü olacak biçimde kepçe yardımıyla döküyoruz.
- İster balkonda isterseniz konut ortamında kurutuyoruz. Ben yaptığımda iki gün içinde kuruduğu için o kadar bekletiyorum. Lakin ne kadar uygun kurursa o kadar çok yeterli dayanır.
- Tamamen kuruduktan sonra ister muska biçiminde, ister rulo formunda kesip hal verebilirsiniz. Saklamak için saklama kabına koyup üzerine defne yaprağı koyup uzun mühlet dayanıyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🤭.
Erik Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









