Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı)
Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 çanak enginar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük kuru soğan
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 demet dereotu
- 3-4 kol taze soğan
- 1 limon suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 buçuk su bardağı sıcak su (200 ml)
Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye zeytinyağı alalım.
- Üzerine jülyen doğradığımız soğanı ekleyelim.
- Soğanlar yumuşayınca bezelye ekleyelim.
- 1 2 çevirdikten sonra küp küp doğradığımız enginarı, limon suyunu, tuzu ve şekeri ekleyelim.
- Karıştırıp üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
- Sonrasında üzerine pirinçi ve 1 su bardağı suyu ekleyelim.
- En kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Altını kapatmadan dereotu ve taze soğanı da ekleyip 1 2 karıştırıp altını kapatalım.
- Lezzeti şahane enginarlı pilavımız hazır. Afiyet olsun.
Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









