Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı)

Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 çanak enginar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 demet dereotu
  • 3-4 kol taze soğan
  • 1 limon suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su (200 ml)

Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye zeytinyağı alalım.
  2. Üzerine jülyen doğradığımız soğanı ekleyelim.
  3. Soğanlar yumuşayınca bezelye ekleyelim.
  4. 1 2 çevirdikten sonra küp küp doğradığımız enginarı, limon suyunu, tuzu ve şekeri ekleyelim.
  5. Karıştırıp üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatalım.
  6. Kısık ateşte 10 dakika pişirelim.
  7. Sonrasında üzerine pirinçi ve 1 su bardağı suyu ekleyelim.
  8. En kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. Altını kapatmadan dereotu ve taze soğanı da ekleyip 1 2 karıştırıp altını kapatalım.
  10. Lezzeti şahane enginarlı pilavımız hazır. Afiyet olsun.

Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Kakaolu Süt
Etli Nohut Tarifi
Puf Puf Elmalı Pankek
Pankek Görünümlü Lorlu Susamlı Puf Omlet (Bebişler Ve Çocuklar Bayılacak)
Günün Menüsü
Kuru Domatesli Izgara Zeytinli Kahvaltılık
Hdabla | © 2025 |