Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çanak enginar (konserveler küçük olduğu için 2 tane kullandım)
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı patates ve havuç minik doğranmış halde
  • 1 su bardağından az bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı çiçek yağı
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • İsteğe nazaran karabiber

Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarlarımızı yıkıyoruz.
  2. Pirincimizi suya koyuyoruz yarım saat bekletiyoruz.
  3. Bir yandan patatesimizi ve havucumuzu minik minik doğrayıp, pişiriyoruz.
  4. Soğanlarımızı doğruyoruz zeytinyağı ve sıvı yağ koyup, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  5. Sonrasında enginarlarımız bezelye patates ve havucumuzu koyup, kavuruyoruz biraz.
  6. Süzmüş olduğumuz pirinci de sebzelerimizin üstüne ekliyoruz pirincin üstüne tuzunu ve şekerini ekliyoruz.
  7. O halde biraz kavrulduktan sonra suyumuzu ekliyoruz kapağı kapatıyoruz.
  8. Piştikten sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz afiyet olsun.

Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pekmezli Muhallebi Tarifi (Harire)
Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus
Yumurta Piyazı
Buzluk Poğaçası (Misafir Kurtarıcısı)
Tortellini Yemeği
Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça
Hdabla | © 2025 |