Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarlar istenilen halde temizlenir.
  2. Çanak yada yapraklı çanak formunda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  3. Havuçlar küp küp doğranıp, bezelye ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  4. Önceden ısladığımız pirinçi zeytinyağında biraz kavurduktan sonra tereyağı eklenir ve bir mühlet daha kavrulur, akabinde haşlanmış olan sebzeler ve tuz eklenir.
  5. 2 su bardağı su eklenir ve kısık ateşte suyu bitinceye kadar pişmeye bırakılır. ( su ölçüsü pirinçin cinsine nazaran değişiklik gösterebilir).

Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Her Şekle Girebilen Kurabiye
Akşam Arkadaşlarla Çay Saati
Havuç Turşusu
Brokoli Salatası (Diyet)
Orman Meyveli Magnolia
Yoğurtlu Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |