Enginar Yemeği
Enginar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet enginar (ben donuk kullandım)
- 1 büyük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet limon
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle enginarları istediğiniz ölçüde doğrayıp, limonlu suda bekletin.
- Daha sonra zeytinyağı ile soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Garnitürleri yani patates ve havucu küp küp doğrayın bir suda ezilmeyecek halde hafif (sert kalacak) haşlayalım.
- Garnitürlerin suyunu süzüp tenceremize alalım daha sonra enginarları limonuyla birlikte yemeğimize ekleyelim.
- Başka bir kaba yarım limon zeytinyağı tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Hazırladığımız zeytinyağı limon şeker ve tuz olan karışımı tenceremize ek edip üzerine gelecek biçimde suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
- İsteğe bağlı dereotu ek edebilirsiniz.Şimdiden afiyetler olsun♥️.
Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















