Enginar Dondurucuda Nasıl Saklanır

Enginar Dondurucuda Nasıl Saklanır Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet çanak enginar
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 limon suyu

Enginar Dondurucuda Nasıl Saklanır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3- 4 lt. suyu geniş bir tencereye alalım kaynamaya başladıktan sonra kaya tuzu ve limon suyunu ekleyelim. Çanak enginarları 5-6dk. haşlayalım.
  2. Diğer tarafta geniş bir kaba 3-4 lt. kadar su ve buz küplerini alalım 5-6 dk. kadar haşlanan enginarları hazırladığımız buzlu suda 5-10dk. Bekletip şoklayalım.
  3. Süre sonunda enginarları sudan çıkaralım kâğıt havlu yardımıyla güzelce kurulayalım büsbütün kuruladıktan sonra uygunca soğuması için bir saat kadar bekletelim.
  4. Enginarları kişi sayısına nazaran buzdolabı poşetlerine koyalım pipet yardımıyla havasını alalım poşetlerin ağzını sıkıca bağlayalım. Kilitli poşette olur lakin benim enginarlarım büyük olduğu için sığdıramadım🙂🙃.
  5. Difrize kaldıralım 12 aya kadar saklanabilir sağlıcakla yemelere🥰🥰🥰.

Enginar Dondurucuda Nasıl Saklanır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekerpare
Hardallı Patates Salatası
Kade (Kete) Tarifi (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif)
Çikolata Dolgulu Kek Tarifi
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Zeytinyağlı Brioche
Hdabla | © 2025 |