Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut

Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • Yarım limon suyu
  • 1 fincan zeytin yağı
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su

Üzerine;

  • Bir tutam dereotu

Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye soğanı doğrayıp zeytinyağ ek edip ocağa alıp kavurup enginarı ekliyoruz .
  2. Enginar biraz yağ ve soğan ile biraz lezzetlendirin.
  3. Nohutu ilava ek edip onlarda biraz kavuruyoruz .
  4. Tuz ,limon suyu, karabiber ,kimyon ek edip suyunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Üzerine dereotu serpiyoruz afiyet olsun.

Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şerbetli, Cevizli Yunan Keki
Tavuk Pirzola
Ramazan Simiti
Bisküvili Tiramisu
Fırın Poşetinde Tavuk
Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2025 |