Enginar
Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet enginar
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- Küçük kase bezelye
- Tuz
- Karabiber
- Sıcak su
- Zeytinyağ
- Dereotu
Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavayı ocağa koyuyoruz içine yağı ve rendelediğimiz soğanı koyup kavuruyoruz.
- Diğer tarafta patatesti, havuçu küp doğruyoruz.
- Kavrulan soğanın üzerine patatesti, havuçu ve bezelyeyi ekleyip karıştırıyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra enginarları yerleştiriyoruz tuz ve karabiberi de ekleyip sıcak su fazla koymadan zira enginar çabuk bişen bir sebzedir.
- Kontrollü su ek edelim pişince servis tabağına alalım üzerine dere otu verelim. Yiyenlere afiyet olsun.
Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







