Enginar

Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • Küçük kase bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıcak su
  • Zeytinyağ
  • Dereotu

Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavayı ocağa koyuyoruz içine yağı ve rendelediğimiz soğanı koyup kavuruyoruz.
  2. Diğer tarafta patatesti, havuçu küp doğruyoruz.
  3. Kavrulan soğanın üzerine patatesti, havuçu ve bezelyeyi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Biraz kavurduktan sonra enginarları yerleştiriyoruz tuz ve karabiberi de ekleyip sıcak su fazla koymadan zira enginar çabuk bişen bir sebzedir.
  5. Kontrollü su ek edelim pişince servis tabağına alalım üzerine dere otu verelim. Yiyenlere afiyet olsun.

Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Diyet Kek (Şekersiz)
Mini Çıtır Tavuk Rosto
Elmalı Kek
Revani
Fırında Köy Ekmeği
Orman Meyveli Chessecake
Hdabla | © 2025 |