Enfes Urfa Kebap

Enfes Urfa Kebap Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş için;
- 2 su bardağı un(markanıza nazaran ayarlayın)
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
Kebap için;
- 500 gram kıyma (kişi sayısına nazaran azaltabilir ya da arttırabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Enfes Urfa Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kapya biber, soğan ,salça ve zeytinyağını robottan geçirelim ,sonra başka materyalleri ekleyip kıyma harcını güzelce yoğuralım.
- Kıyma harcımızı küçük mandalina biçiminde koparıp çöp şişe takıp elimizle hal verelim ,ardından dolapta en az 30 dk bekletelim.
- Bu sırada lavaşları yapalım. İsterseniz hazır lavaş alın lakin kendim yapmayı tercih ettim.
- Lavaş için maya ve suyu elinizle dağıtın ,ardından biraz un ekleyip karıştırın, sonra tuzu ve kalan unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin.
- Hamurdan küçük bezeler elde edip güzelce servis tabağı büyüklüğünde açalım ve pişirelim.
- Dinlenen kebapları fırın tepsisine alın (ben yağlı kâğıt seriyorum altına ) kebap yanına tercihinize nazaran sivri biber domates ekleyin ben domatesleri 4 kesime bölüp tuz eklerim.
- Isıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar pişirin ben 20 dk kadar pişirdim.
- Sunumu büsbütün size kalmış ben bulgur pilavı ve mezelerle yapmayı tercih ettim afiyet olsun deneyenlerden yorum bekliyorum 😋.
Enfes Urfa Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

