Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası

Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağından biraz az su
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek margarin
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)

Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tatlının şerbetini hazırlayalım. Tencereye su şeker ve sütü ek edip şeker eriyene kadar çırpıcıyla karıştıralım. Kaynamayacak yalnızca şeker eriyene kadar ocakta tutacağız.
  2. Daha sonra geniş bir tencereye tereyağı margarin ve sıvı yağ ek edip eriyince üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. İrmiğide ek edip. İstediğimiz renge gelene kadar kısık ateşte kavuralım.
  4. Şerbeti yavaş yavaş ek edelim. Bu süreçte dikkatli olmamızda yarar var sıçrayabilir.
  5. Helva kıvam almaya başlayınca göz göz olup kaynarken ocağı kapatalım ve demlenmeye bırakalım. Demlenen helvayı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çökertme Kebabı
Fırında Soslu Somon
Browni Kurabiye
Milföy İle Tavuklu Talaş Böreği
Yaban Mersinli Kurabiye
Böğürtlenli Cheesecake
Hdabla | © 2025 |