Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tarifi

Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için gereçler:
- 400 gram un
- 280 ml ılık su
- 40 ml zeytin yağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üst gereci için:
- 300 gram dana kıyma yahut kuzu kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı sivri biber
- 1 demet maydanoz
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı acı kırmızı biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unumuzun ortasına havuz yapıp, içine instant maya, şeker, 4 yemek kaşığı zeytin yağımızı döküyoruz. Unun kenarlarına tuzumuzu ekliyoruz.
- Sıcak suya yakın ılık suyumuzu yavaş yavaş denetimli bir biçimde yumuşak hamur oluncaya kadar döküyoruz. Hoş bir biçimde yoğurup 30-45 dk. Hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz. Bu ortada harcımızı.
- Hazırlayalım. Robota soğan, biberler, domates, maydanoz, zeytinyağı, salçaları ve baharatları katıp rondodan çekiyoruz kıymayıda katıp ellerimizle karıştırıyoruz. İç harcımız hazır.
- Mayalanan hamurumuzu orta uzunluk pide formunda açıp küçük küçük kesip bezeler haline getiriyoruz. Ben 25 beze elde ettim. Her bir bezemizi 5 cm açıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştiriyoruz. Bir tepsiye 5 lahmacun sığdı.
- İç harcımızı üstlerine sürüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dk pişiriyoruz. ~Afiyet olsun~💝✨️🌷
Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




