Enfes Soğan Dolması

Enfes Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 su bardak pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 150 gram kıyma
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Maydonoz
  • Dereotu
  • 1er çay kaşığı karabiber, pul biber, nane, kırmızı toz biber,tuz

Haşlamak için

  • 1,5 litre kaynar su

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 bardak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Enfes Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle büyük soğanları ortasına gelecek kadar kesiyoruz, ocakta kaynayan suyun içine koyup 10 dk yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Haşlanan soğanları birbirinden tek tek ayırıyoruz.
  3. Dolma harcı için; kıyma, pirinç, bulgur, dereotu maydanoz, zeytin yağı, baharatları kabımıza alıp elimizle güzelce yoğuruyoruz.
  4. Soğuyan ve ayrılan soğanların içini doldurup sarma üzere sarıyoruz.
  5. Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine salçalı suyumuzu döküp pişmeye bırakıyoruz. Ortalama 30 dk da pişiyor.

Enfes Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kurabiye
Glutensiz Fit Pratik Doyurucu Kahvaltı
Soslu Sosyete Mantısı
Mayalı Balon Pişi
Yalancı Su Böreği – Pratik Su Böreği Tarifi
Glütensiz Şekersiz Muffin
Hdabla | © 2025 |