Enfes Lazanya Tarifi
Enfes Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
İç harç için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane domates
- 2 kaşık domates salçası
- 5 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı un
- 3,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
Enfes Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harç için yağ konulup ince doğranan soğan kavrulur ve kıyma da eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Daha sonra küçük kesimlere ayrılmış domates, sarımsak ve domates salçası eklenip biraz daha kavurulur.
- 1 su bardağı sıcak su ve tuz eklendikten sonra kısık ateşte suyunu çekmesi için bırakılır.
- Ayrı bir tencerede tereyağı eritilip un eklenir ve kavrulur.
- Kavrulan una süt yavaş yavaş eklenerek bir yandan da karıştırılır.
- Kaynamaya başlayınca tuz eklenir ve iki dakika sonra ocaktan alınır.
- Isıya sağlam bir kaba evvel iç harçtan sonra da beşamel sostan konur ve üzerine lazanyalar yan yana dizilir.
- İç harç ve beşamel sos tıpkı halde konulup tekrardan lazanyalar konulur.
- Malzeme bitene kadar bu süreç tekrarlanır.
- En son en üste rendelenmiş kaşar konulur.
- Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişmesi(üstü kızarıncaya kadar) kafidir.Afiyet olsun :).
Enfes Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











