Enfes Lazanya Tarifi

Enfes Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

İç harç için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gram kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • 2 kaşık domates salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı un
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar

Enfes Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harç için yağ konulup ince doğranan soğan kavrulur ve kıyma da eklenerek kavurmaya devam edilir.
  2. Daha sonra küçük kesimlere ayrılmış domates, sarımsak ve domates salçası eklenip biraz daha kavurulur.
  3. 1 su bardağı sıcak su ve tuz eklendikten sonra kısık ateşte suyunu çekmesi için bırakılır.
  4. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilip un eklenir ve kavrulur.
  5. Kavrulan una süt yavaş yavaş eklenerek bir yandan da karıştırılır.
  6. Kaynamaya başlayınca tuz eklenir ve iki dakika sonra ocaktan alınır.
  7. Isıya sağlam bir kaba evvel iç harçtan sonra da beşamel sostan konur ve üzerine lazanyalar yan yana dizilir.
  8. İç harç ve beşamel sos tıpkı halde konulup tekrardan lazanyalar konulur.
  9. Malzeme bitene kadar bu süreç tekrarlanır.
  10. En son en üste rendelenmiş kaşar konulur.
  11. Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişmesi(üstü kızarıncaya kadar) kafidir.Afiyet olsun :).

Enfes Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Börek
Sebzeli Yulaflı Poğaça
Bomba Kurabiye
Kuru Üzümlü Pudingli Kek
Havuç Dilimi Baklava
Marul Salatam
Hdabla | © 2025 |