Enfes Köz Biber Turşusu

Enfes Köz Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg kırmızı(kapya)biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1,5 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı şeker

Enfes Köz Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri fırında közleyin ve kabuklarını soyun istediğin halde doğra ,bir kaba alın.
  2. Bir baş sarımsağı soyun doğrayın, biberlerin üzerine katın.
  3. Maydanozu doğrayıp ekleyin.
  4. Kalan bütün gereçleri ekleyin, tahta kaşıkla güzelce karıştırın.
  5. Kapağını kapatın yarım saat bekletin. Sulanacaktır.
  6. Kavanozlara doldurun suyuyla birlikte yeni kapaklarla sıkıca kapatın.
  7. Büyük bir tencerede su kaynat kavanozları içine oturtun.
  8. Kaynadıktan sonra orta ateşte en az 30 dk kaynatın.
  9. Tencereden alın ve bir bezin ortasına sar sabaha kadar beklesin.
  10. Serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırın. Afiyet olsun 🌺.

Enfes Köz Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Sonbahar Kurabiyesi
Spagetti Waffle
Vişneli Turta
Mis Gibi Tereyağlı Pirinç Pilavı (Tane Tane, Püf Noktalarıyla)
Portakallı Kek
Maraş Usulü Sömelek Köfte
Hdabla | © 2025 |