Enfes Kadayıflı Muhallebi
Enfes Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Kadayıf için:
- 300 gram tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı, iri kırılmış)
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut buğday)
- 1 paket vanilin
- 1 paket krema (200 ml)
Enfes Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kadayıfları ince ince kıralım.
- Tavada tereyağını eritip şekeri ekleyelim.
- Kadayıfları ekleyip kısık ateşte kavuralım, rengi altın sarısı olana kadar çevirip cevizi ekleyip karıştıralım, ocaktan alalım.
- Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyelim.
- Çırparak karıştıralım kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve kremayı ekleyip mikserle 3-4 dk çırpalım.
- Geniş bir borcamın tabanına kavrulmuş kadayıfın yarısını dökelim.
- Üzerine muhallebinin tamamını yayalım.
- En üste kalan kadayıfı serpelim.
- Buzdolabında en az 2-3 saat soğutalım.
- Kare dilimler halinde kesip servis edelim.
- Daha şık sunum için kuplara ya da bardaklara da paylaştırabilirsin.
Enfes Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






