Enfes Et Yahnisi
Enfes Et Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram yağsız et
- 400 gram arpalık soğan
- 10 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-3 adet defne yaprağı
Enfes Et Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı olarak doğranmış etlerimizi bol su ile yıkayıp havlu kağıtla kurulayalım.
- Zeytinyağını bir tavaya koyup kızdıralım,üzerine etlerimizi ek edip yüksek ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip ağzı açık bir halde orta ateşte pişirelim.
- Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyalım.
- Yumuşayan etlere domates salçası,arpacık soğan,sarımsak,sirke,tuz,karabiber ve defne yaprağını atıp karıştıralım.
- Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme sürecine devam edelim.
- Kıvam ve lezzet vermesi için tereyağı da ekleyelim.
- Sarımsak ve soğanlar yumuşadığında sosuyla birlikte sıcak olarak servis edin👩🏻🍳 afiyet olsun 😋.
Enfes Et Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















