En Yumuşak Poğaça Tarifi

En Yumuşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Yaklaşık 17 adet:

  • 220 ml ılık su
  • 220 ml ılık süt
  • 200 ml ayçiçek yağı
  • 2 yumurta akı
  • 1 küp yaş maya yahut 2 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 800–900 gram un

İç harcı:

  • 350 gram beyaz peynir
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı

En Yumuşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su, süt ve mayayı bir kaba alın, 10 dakika bekletin.
  2. Şeker, tuz, yağ, yumurta akı ve unu yavaş yavaş ekleyin.
  3. Hamuru 10 dakika yoğurun.
  4. Üzerini örtüp hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Bu ortada iç harcı hazırlayın: beyaz peyniri ezin, maydanozu doğrayıp karıştırın.
  6. Mayalanan hamuru 17 eşit modüle ayırın ve yuvarlayın.
  7. Her parçayı elinizle açın, ortasına iç harç koyun, kapatıp yuvarlayın.
  8. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, tekrar 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürün, 220 °c evvelce ısıtılmış fırında 25–30 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkarınca üzerini bir bezle örtüp 45 dakika dinlendirin. ⸻.

En Yumuşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Ölçülü Hira Tatlısı
Hamsi Tava
Dibek Kahvesi
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Hindistan Cevizli Kurabiye
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |