En Pratiğinden Krep Gözleme

En Pratiğinden Krep Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- Rendelenmiş kaşar
- Ispanak
- Patates
- Lor peyniri
En Pratiğinden Krep Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için materyallerin hepsini bir ortaya getiriyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
- İç harcımızıda hazırlıyoruz ve kenarı alıyoruz.
- Ben rendelenmiş kaşar kullandım.
- Hamurdan bir kepçe alıyoruz ve evvelce ısıttığımız tavaya yağ eklemeden hamurdan ekliyoruz.
- Hamurumuz ne çok ince ne de çok kalın olacak.
- İlk döktüğümüz tarafın üzerinde kabarcıklar çıkmaya başlayınca tavadan çarçabuk ayırabilirsiniz ve hamuru karşıt çevirelim.
- Ortaya iç harçtan ekleyelim.
- Yarım ay halinde hamuru kapatalım ve uçlarından parmakla bastırarak birleştirelim.
- Sonrasında her iki tarafını kızarana kadar pişirelim.
- Pişen kısmını tereyağıyla yağlayalım.
- Tüm hamur bitene kadar tıpkı süreci yapalım.
- Krep gözlememiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
En Pratiğinden Krep Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





