En Kolayından Et Döner

En Kolayından Et Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kadar dana eti
- Tereyağ
- Zeytinyağ
- Tuz
- Et çeşnisi
- Kekik
En Kolayından Et Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dana etini olabildiğince ince ince katıyız. ( benim kullandığım et hafif buzluydu kolay kesildi )
- Marine için; zeytinyağ, et çeşnisi ve kekikle kesilmiş olan etlerinizi marine için buzlabında 2-3 saat kadar bekletiniz.
- Marine olan etlerinizi uygun tavada tereyağda güzelce kızartınız.
- Kızaran etlerinize tuz ekleyerek servis yapabilirsiniz.
- Ben tandır ekmeği ortasına koyarak dürüm halinde yemeyi tercih ettim. Sizler sade, pilav üzerinde, ekmek ortasında vb biçimde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Not : birebir formda tavuk eti de kullanabilirsiniz.
Tuzu etlerinize en son ekleyiniz. Tuzu birinci etapta eklerseniz etleriniz sertleşebilir.
En Kolayından Et Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







