Elti Boğan Kurabiye

Elti Boğan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • Alabildiği kadar un

Elti Boğan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin oda sıcaklığında olsun yumurtanın sarısını ayırıp, tüm malzemeyi katıp, yoğurun en son çörek otunu katıp yoğurun unu da azar azar katın kulak göğsü kıvamında olacak.
  2. Misket üzere küçük küçük yuvarlayın üzerine çatal ile hafif bastırın sonra yumurtanın sarısını sürün.
  3. 180 derece ısıtılmış fırına sürün çatlayana kadar pişirin üzeri de kızarıyor yiyenlere afiyet olsun :).

Elti Boğan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Patates Ruloları
Fırında Soslu Kanat
Yoğurtlu Fasulye Mezesi
Evde Kesme Makarna
Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada)
Salçalı Çörek
Hdabla | © 2025 |