Elti Boğan Kurabiye
Elti Boğan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- Alabildiği kadar un
Elti Boğan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin oda sıcaklığında olsun yumurtanın sarısını ayırıp, tüm malzemeyi katıp, yoğurun en son çörek otunu katıp yoğurun unu da azar azar katın kulak göğsü kıvamında olacak.
- Misket üzere küçük küçük yuvarlayın üzerine çatal ile hafif bastırın sonra yumurtanın sarısını sürün.
- 180 derece ısıtılmış fırına sürün çatlayana kadar pişirin üzeri de kızarıyor yiyenlere afiyet olsun :).
Elti Boğan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







