Elmas Kurabiye Tarifi (Çay Demleninceye Kadar Hazır)

Elmas Kurabiye Tanımı (Çay Demleninceye Kadar Hazır) İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 -3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzerini bulamak için;

  • Toz şeker

Üzerini süslemek için;

  • Kahvaltılık çikolata yahut çikolata sosu

Elmas Kurabiye Tanımı (Çay Demleninceye Kadar Hazır) Nasıl Yapılır?

  1. Kaseye oda sıcaklığında 10 dk beklettiğimiz tereyağı, un, pudra şekeri, kakao, kabartma tozu, vanilin ve yumurtayı ekleyip elimize yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  2. Hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz ve toz şekerine buluyoruz.
  3. Yağlı kağıt koymuş olduğumuz fırın tepsisine bezeleri aralıklı olarak diziyoruz.
  4. Ortasını bir kaşığın sapı yardımıyla çukurlaştırıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında en fazla 15 dk pişiriyoruz.
  6. Pişirdiğimiz kurabiyeleri fırından alıp soğutuyoruz.
  7. Ortasına kaşık yahut krem şanti torbası yardımıyla sürülebilir çikolata koyup servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Püf noktası.

Çikolatanın erimemesi için kurabiyeler kesinlikle soğutulmalı.

Elmas Kurabiye Tanımı (Çay Demleninceye Kadar Hazır) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni
Tereyağlı Katmer Tarifi
Dubai Çikolatası
Fakir Tatlısı
Hindistan Cevizli Pişmeyen Cheesecake
Fırında Patlıcan Musakka
Hdabla | © 2024 |