Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Sürülebilir çikolata (kahvaltılık )
  • Fındık kırıntısı
  • Toz şeker

Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
  2. Kontrollü bir biçimde unu ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım ve şekeri bulayıp tepsiye dizelim.
  4. Küçük kaşık yardımıyla yuvarlakların ortasına bastıralım.
  5. 150 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk kadar pişirelim.
  6. Soğuyan kurabiyelerin üzerine çikolata sürelim ve fındık kırıntısını serpelim.Afiyet olsun ✌️.

Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garliç Naan Ekmeği (Hint Mutfağı) Mayasız Lezzet Harikası
Negro Magnolia
Çılbır
Fit Poğaça
Çocuklara Besleyici Çikolata Yapımı
Çikolatalı Muzlu Tart Kek
Hdabla | © 2025 |