Elmas Kurabiye
Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- ️Yaklaşık 2.5 su bardağı un (200 mllik bardak) unu denetimli ekleyelim kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz)
Üzeri için;
- ️Kahvaltılık sürülebilir çikolata
- ️Fındık kırıntısı
Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıp, karıştırıyoruz. Daha sonra unumuzu denetimli bir halde ekleyerek yumuşak bir kurabiye hamuru elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlıyoruz şekere bulayıp, tepsiye diziyoruz. Ortasını küçük bir kaşık yardımıyla bastırıyoruz.
- 180° evvelce işitilmiş fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuduktan sonra ortalarına kahvaltılık çikolata kreması sürüyoruz üzerine fındık kırıntıları serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.
Not:Bu ölçülerle 44 adet kurabiye elde edebilirsiniz.
Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













