Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 – 4 su bardağı un

Üzerini bulamak için;

  • Toz şeker

Üzerini süslemek için;

  • Kahvaltılık çikolata yahut çikolata sosu

Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta tereyağı ve pudra şekerini krema haline gelene kadar güzelce karıştırıyoruz.
  2. Yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Unu azar azar ekleyerek kulak göğsü kıvamında (azcık daha sert olabilir) hamur elde ediyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz ve kurabiyelerin her yanını toz şekere buluyoruz.
  5. Ortalarına parmağımızla (biraz eğri bir çukur olabiliyor) yahut emsal bir araçla çukur yapıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  7. Tamamen soğuyunca çukurları çikolata sosu ile dolduruyoruz. Afiyet olsun.

Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Pirinçli Muhallebi
Çilekli Limonata
Mantar Kurabiye
Şalgamlı Bulgur Salatası
Tam Tutan Şekerpare Tarifi
Fırında Soslu Somon
Hdabla | © 2025 |