Elmas Kurabiye

Elmas Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 3,5 – 4 su bardağı un

Üzerini bulamak için;

  • Toz şeker

Üzerini süslemek için;

  • Kahvaltılık çikolata yahut çikolata sosu

Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kapta tereyağı ve pudra şekerini krema haline gelene kadar güzelce karıştırıyoruz.
  2. Yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Unu azar azar ekleyerek kulak göğsü kıvamında (azcık daha sert olabilir) hamur elde ediyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlıyoruz ve kurabiyelerin her yanını toz şekere buluyoruz.
  5. Ortalarına parmağımızla (biraz eğri bir çukur olabiliyor) yahut emsal bir araçla çukur yapıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  7. Tamamen soğuyunca çukurları çikolata sosu ile dolduruyoruz. Afiyet olsun.

Elmas Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yumuşacık Poğaça Tarifi (İnstat Mayalı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ek Gıda Dönemi Kahvaltı
Şekersiz Tahinli Islak Kek
Peynirli Poğaça
Puf Puf Yoğurtlu Kurabiye
Yaban Mersinli Cheesecake
Brownipare
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.