Elmalı Üzümlü Pasta

Elmalı Üzümlü Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için;
- 4 adet elma (rendelenmiş)
- Yarım su bardağı kuş üzümü
- 300 ml elma suyu
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet vanilya puding
Kreması için;
- 2 adet vanilya
- 2 adet krema katılaştırıcı
- 2 adet krema (400 ml)
Elmalı Üzümlü Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için olan gereçleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru streçfilme sarıp buzdolabında 20 dk kadar bekletelim.
- Hamurumuzu yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbımıza yerleştirelim. Bardağın tabanı ile bastırıp düzleştiniz çatal ile delikler açalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30 dk kadar pişirelim.
- Üzümlerimizi yıkayalım ve elmalarımızın kabuklarını soyup çekirdeklerini aldıktan sonra rendeleyelim.
- Elmalarımızı ve üzümlerimizi tencereye alıp ocağın altını açalım ve elma suyunun 100 ml ile toz şekeri ilave edip karıştırıp kaynatalım.
- Daha sonra kalan 200 ml elma suyuna 1 adet vanilya puding ekleyip karıştıralım.
- Kaynayan elmalarımızın içerisine puding karışımını ek edip karıştıralım.
- Puding kıvamına gelen iç harcımızı soğuyan kekimizin üzerine yayalım.
- Soğuyan pudingli kekimizi 1 saat beklettikten sonra kreması için olan gereçleri mixer ile çırpalım ve puding karışımın üzerine yayalım. Afiyet olsun.
Elmalı Üzümlü Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













