Elmalı Turta
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 7 orta uzunluk elma
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabarma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın (tercihe göre)
- 3 yemek kaşığı şeker (tarçın ile birlikte elma pişmeden eklenecek)
Üzerine ekelemek için;
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalar kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
- Üzerine tarçın ve şeker eklenerek karıştırılır.
- Suyu çekilene kadar pişirilir soğumaya bırakılır.
- Hamur için; Yoğurma kabına evvel un şeker ve yağlar alınır karıştırılır.
- Kabartma tozu vanilya eklenir karıştırılır.
- Yumurta ek edilerek karıştırıldıktan sonra (bu süreçte hamur dağılıyor görünebilir).
- Yoğurt eklenerek karıştırılır yumuşak bir hamur elde edilir.Ben kelepçeli kalıp kullandım.
- Ölçüsü yuvarlak borcamın en küçük boyutunda dilerseniz borcamı kullanabilirsiniz.
- Yağlı kağıt kaplı kalıba hamurun dörtte üçü yayılır.
- Soğuyan elma üzerine serilir.
- Ayrılan hamur şeritler halinde elmanın üzerine döşenir.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
- Yaklaşık 40 -45 d pişen turta fırından çıkarılır.
- 10 dk sonra üzerine pudra şekeri ekelenir.Dilimleyerek servis edilir.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








