Elmalı Turta

Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar (3-4 su bardağı)

İçi için;

  • 4 orta uzunluk elma
  • 1 çay bardağı ezilimiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir. Tavada suyu çekinceye kadar kavurulur.
  2. İçine ceviz, tarçın ve şeker ekleyip pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  3. Derin bir kapta yoğurt, yumurta sıvı yağ ve margarin konur.
  4. İçine kabartma tozu, vanilya ve un eklenir.
  5. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.
  6. Turta kalıbına hamurun 3/4 kenarlara taşacak halde yayılır. Çanak formunda olmalıdır.
  7. Üzerine soğuyan elma harcı yayılır.
  8. Kalan 1/4 hamur ince şerit haline getirilip elmalı harçın üzerine sepet örgüsü halinde yerleştirilir.
  9. 170 derece fırında 35 dakika pişirilir.
  10. Servis yapılırken üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Tavuk Tava Tarifi
Hasan Paşa Köfte
Sade Kakaolu Kek
Islak Kek
Dereotlu Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |