Elmalı Turta
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar (3-4 su bardağı)
İçi için;
- 4 orta uzunluk elma
- 1 çay bardağı ezilimiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir. Tavada suyu çekinceye kadar kavurulur.
- İçine ceviz, tarçın ve şeker ekleyip pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Derin bir kapta yoğurt, yumurta sıvı yağ ve margarin konur.
- İçine kabartma tozu, vanilya ve un eklenir.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.
- Turta kalıbına hamurun 3/4 kenarlara taşacak halde yayılır. Çanak formunda olmalıdır.
- Üzerine soğuyan elma harcı yayılır.
- Kalan 1/4 hamur ince şerit haline getirilip elmalı harçın üzerine sepet örgüsü halinde yerleştirilir.
- 170 derece fırında 35 dakika pişirilir.
- Servis yapılırken üzerine pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






