Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Böyle Deneyin)

Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Bu türlü Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
Elmalı karışım;
- 5-6 adet elma
- 1-2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı şeker
Hamur için;
- Oda sıcaklığında 2 kaşık tereyağı
- 2-3 kaşık sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1-2 su bardağı un kontrollü
Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Bu türlü Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerin hepsi evvel sıvılar olmak üzere hepsi güzelce yoğurulur, bir hamur elde edilir bu hamur buzluğa konulur.
- Elmalar küp küp doğranır üzerine tarçın ve şeker konularak karıştırılır uygunca tereyağı ile yağladığımız tepsiye konur.
- 180 derecelik fırında pişirilir.
- 15 -20 dakika sonra fırından tepsiyi çıkartırız .
- Üzerinde buzluktaki hamuru rendeleriz tekrar fırına veririz, çekene kadar pişiririz.
- Dilediğimiz renge ulaştığımız vakit fırından çıkartırız.
- Üzerine pudra şekeri döküp soPuduğunda servis edebiliriz afiyet olsun.
Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Bu türlü Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







