Elmalı Tart ( Kıyır Kıyır)

Elmalı Tart ( Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)
  • ️1 adet yumurta
  • ️Yarım su bardağı toz şeker
  • ️Yarım paket kabartma tozu
  • ️Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Elmalı harç için:

  • ️4 adet orta uzunluk elma (büyükse 3 adet yeterli)
  • ️2 yemek kaşığı toz şeker
  • ️1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Tart ( Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için: elmaları soyup rendeleyelim.
  2. Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. İçine ceviz ekleyelim.
  4. Tart hamuru için: bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri düzgünce elimizle karıştıralım.
  5. Kabartma tozu ve unu ekleyelim ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur olmalı.
  6. Hamurdan biraz ayıralım üzerine rendelemek için bu hamuru dolaba koyalım.
  7. Tart kalıbımıza hamuru yayalım üzerine elmalı harcı koyup öbür hamuru rendeleyelim.
  8. 190 derecede güzelce kızarana kadar pişirelim.

Elmalı Tart ( Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nussecken Fındık Köşeleri
Bayram Yuvalaması
Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
Çankırı Yoğurtlu Çorba
Müthiş Nohut Yemeği
Balon Gibi Şişen Yufka
Hdabla | © 2025 |