Elmalı Tart (Kıyır Kıyır)

Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 adet elma (küçükse 4 adet)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur materyallerini güzelce yoğurup kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamurun avuç içi kadar ölçüsünü buzdolabı poşetiyle buzluğa, kalan kısmını da tekrar buzdolabı poşetine koyup buzdolabının olağan kısmına kaldırıp en az yarım saat dinlendiriyoruz.
  3. Bu ortada elmaları soyup rendeliyor ve şekerle kendi suyunu çekene kadar tavada pişiriyoruz.
  4. Pişmeye yakın tarçını ek edip altını kapatıyoruz. Bir kenara alıp soğutuyoruz.
  5. Buzdolabının olağan kısmında dinlenen hamuru yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıp yada tart kalıbına kenarlarını kaldırarak elimizle bastırarak yayıyoruz.
  6. Soğumuş olan elmalı karışımı hamurun üzerine eşit bir halde yayıyoruz.
  7. Buzluktaki hamuru çıkarıp rendenin iri gözüyle elmaların üzerine eşit olacak halde rendeliyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz. (fırına nazaran fark edebilir üzeri kızarınca olmuştur).
  9. Fırından çıkıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Mis üzere tartımız hazır.Afiyet olsun.

Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bozcamda Patates Dizmesi
Coco Muffin
Şakşuka
İrmikli Toplar (Videolu)
Tüm Kurabiyeleri Unutturacak Kakaolu Balayı Kurabiyesi
Tavuklu Fit Marul Dürüm
Hdabla | © 2025 |