Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin oda sıcaklığında
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2 şu bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)

Elmalı harç için;

  • 4 adet orta uzunluk elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak elmalı iç harcını hazırlayalım.
  2. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  3. Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  4. Daha sonra tart hamurunu hazırlayım.
  5. Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri güzelce elimizle karıştıralım.
  6. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  7. Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
  8. Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim.
  9. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayıralım.
  10. Kalan hamurdan orta uzunluk borcam tepsisi ya da tart tepsisi kadar oklava ile açalım.
  11. Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
  12. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
  13. Elmalı tartımızı pişirelim.
  14. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  15. Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.Afiyet olsun.

Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhlama
Soğan Turşusu (Antioksidan)
Ordu Usulü Levrek Buğulama
Çiğköfte
Ballı Un Helvası
Hindistan Cevizi Dolgulu Muffin
Hdabla | © 2025 |