Ballı Un Helvası

Ballı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı süzme bal
  • 1/2 (yarım) çay bardağı öğütülmüş fındık içi

Şerbeti için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı su

Ballı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbet için su ve şeker bir kapta şeker eriyene kadar karıştırılır. Kaynatma yok.
  2. Ardından yağlar tencereye alınır ve tereyağ eridikten sonra un eklenerek katılır ve orta ateşte unun rengi kahveye dönene kadar daima karıştırılarak kavrulur.
  3. Unun rengi dönünce altı kısılır ve şerbet ek edilerek şerbeti yedirene kadar karıştırılır.
  4. Ocaktan alındıktan 5 dk sonra fındık içi ve bal katılıp karıştırılır ve uygun servis kabına alınır. Afiyet olsun 🌸.

Ballı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orjinal Tiramisu
Kaşarlı Köfte (Yumuşaklığı Ve Kaşarın Verdiği Eşsiz Lezzet)
Tapas
Ekşili Çorba
3 Malzemeli Tahinli Kurabiye
Milföy Waffle
Hdabla | © 2025 |