Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- Doğranmış ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Hamuru için;
- 100 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı katı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5-3 su bardağı un (kontrollü)
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Ceviz hariç tüm materyalleri bir tavaya alalım. Elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince altını kapatıp cevizleri ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamuru hazırlayalım. Un hariç tüm materyalleri karıştırıp yoğuralım. Denetimli bir halde unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım.
- Daha sonra tüm hamuru yuvarlayıp 2 yağlı kağıt ortasında merdaneyle açalım. Bir tencerenin kapağıyla yuvarlak hal verip kenarındaki fazla hamuru rendelemek için streçe sarıp 10 15 dk difrize atalım.
- Yuvarlak kestiğimiz hamurun etrafına bıçakla kesikler atalım. Ortasına iç harcımızı yayalım. Kestiğimiz kenarları üzerine kapatalım. Difrizdeki hamuru çıkarıp rendeleyelim. Harcın üzerini rendelediğimiz hamurla kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dk denetimli pişirelim. Pişen tart soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







