Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Doğranmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hamuru için;

  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı katı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5-3 su bardağı un (kontrollü)

Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Ceviz hariç tüm materyalleri bir tavaya alalım. Elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince altını kapatıp cevizleri ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  2. Daha sonra hamuru hazırlayalım. Un hariç tüm materyalleri karıştırıp yoğuralım. Denetimli bir halde unu ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım.
  3. Daha sonra tüm hamuru yuvarlayıp 2 yağlı kağıt ortasında merdaneyle açalım. Bir tencerenin kapağıyla yuvarlak hal verip kenarındaki fazla hamuru rendelemek için streçe sarıp 10 15 dk difrize atalım.
  4. Yuvarlak kestiğimiz hamurun etrafına bıçakla kesikler atalım. Ortasına iç harcımızı yayalım. Kestiğimiz kenarları üzerine kapatalım. Difrizdeki hamuru çıkarıp rendeleyelim. Harcın üzerini rendelediğimiz hamurla kapatalım.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dk denetimli pişirelim. Pişen tart soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.

Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Muzlu Muhallebi
Yalancı Boyoz Tarifi (Videolu)
Mandalinalı Sütlü Tatlı
Balon Gibi Kolay Pişi
Bebek Mücveri +1 Yaş
Pancar Shot
Hdabla | © 2025 |