Elmalı Tart
Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 1.5 tatlı kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için
- 2.5 su bardağı un
- 125 gram oda sıcaklığında eritilmiş margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
Üstüne serpmek için;
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; elmayı rendeleniyoruz.
- Ardından rendelenmiş elma, tarçın ve şekeri suyu çıkana kadar pişiriyoruz.
- Hamuru için; margarin ve şekeri karıştıralım.
- Karışıma yumurta ekleyelim.
- Son olarak şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş karışıma katalım hamurumuz hazır:)
- Şekil vermek için hamuru ikiye ayıralım ve her ikisinide borcamımıza uygun olacak formda açalım.
- Sonra hamurlardan birini taban olarak tepsimize yayalım.
- Tabanımızın üzerine hazırladığımız harcı ekleyelim.
- Açtığımız başka hamuru şeritler halinde keselim ve sonra tepsimizin üzerine yatay-dikey olarak serelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişirelim.
- Elmalı tartımız hazır üstüne pudra şekeri ekleyerek sunabilirsiniz. Afiyet olsun:).
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






