Elmalı Rulo Kek

Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 6 adet rendelenmiş elma
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Üzerine:

  • Pudra şekeri

Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elma harç için, rendelenmiş elmaları, toz şekeri ve tarçını ekleyip, elmalar yumuşayana dek pişirin.
  2. Pişmiş olan harcı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine boşluk kalmayacak formda yayın.
  3. Kek harcını hazırlamak için bir kasede yumurta ve şekeri çırpın.
  4. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
  5. Un ve kabartma tozunu eleyerek harca ekleyin ve pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edene dek çırpın.
  6. Elma harcını yaydığınız tepsiye kek harcını dökün.
  7. Elmalı harcı kapatacak formda kek harcını güzelce yayın.
  8. 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
  9. Pişen keki farklı bir pişirme kağıdına, elmalı harç kısmı üste gelecek halde zıt çevirin.
  10. Kek şimdi sıcakken rulo haline getirin ve pişirme kağıdına sarılı halde, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  11. Soğumuş olan rulo kekin üzerine pudra şekeri serpiştirin ve dilimleyin.

Afiyet bal🍯 şeker 🍭🍬 olsun.

Elmalı Rulo Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotu Peynirli Poğaça
Bebek Pudingi
Karamel Şerbetli Revani
Tam Kıvamında Lokum Gibi Taşlık
Gün Tabağı
Bağımlısı Olacağınız Kıtır Kıtır Nefis Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |