Elmalı Rulo

Elmalı Rulo Tanımı İçin Malzemeler
İç materyali;
- 6 tane elma
- 8 yemek kaşığı şeker (elmaya nazaran daha az yahut daha fazla ekleye bilirsiniz)
- Tarçın (isteğe bağlı)
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel elmaları soyarak robotun rendeli kısmıyla elmalarımızı rendeleyelim.
- Sonra bir tavaya rendelenmiş elmalar ve şekeri ekleyelim ve elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim. (ve tarçını ekleyelim).
- Keki için;Önce yumurtaları ve şekeri güzelce köpürünceye kadar çırpalım sonra süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Kek hamurumuz hazır.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.
- Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcını güzelce yayalım.
- Elmalı harcın üzerine de kek harcımızı yayalım.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında, üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra, çabucak kekimizi sarmamız gerekiyor.
- Kolaylık olması için, öteki bir pişirme kağıdı üzerine keki aykırı çevirelim ve keki rulo halinde saralım.
- Soğuyuncaya kadar bu biçimde bekletelim.
- Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpelim ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun😋😋😋
İnstagram gülişin. Mtfg.
Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayın kızlar 😉😉😉.
Elmalı Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








