Elmalı Ponçik

Elmalı Ponçik Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Çekilmiş ceviz
Elmalı Ponçik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için sırası ile tüm materyaller sırası ile eklenip yumuşak bir hamur yapılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Bu sırada içi hazırlanır, elma rendelenir ,şeker eklenip pişirilir .
- Piştikten sonra tarçın ve ceviz eklenir.
- Mayalanan hamur 2 beze yapılır çok ince olmayacak formda açılır üçgen olacak formda sekiz eşit kesime kesilir ,kenarına harç koyup sarılır .
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Biz bir kısmını sürülebilir çikolata ile yaptık, yumuş yumuş çok lezzetli bı tanım.
Elmalı Ponçik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



