Elmalı Pamuk Kek

Elmalı Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 su bardağına yakın yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (ben yarısını zeytinyağı ekliyorum)
  • 1 adet limonun kabuğu rendesi (beyaz kısmı girmesin acı olur)
  • 2 paket vanilya (1 adet kâfi ben ekstradan yumurtaya koyuyorum garanti kokuyu önlüyor)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • Kıvama nazaran un

Elmalı harç için;

  • 2 adet büyük uzunluk elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın
  • İsteğe nazaran ceviz içi

Elmalı Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırınımızı fanlı ayarda alt üst olacak biçimde 180 dereceye getiriyoruz. Oda sıcaklığındaki yumurtaları farklı ayrı kaplara ayrıştırıyoruz.
  2. Beyazı kenarda dursun sarısının içine 1 su bardağı şeker ilave ediyoruz ve bir paket vanilya ekleyip mikser ile uygunca çırpıyoruz yumurtanın rengi açılacak (3,4 dakika) kaynamış suyumuzu ek ediyoruz içindeki şeker eriyene dek mikserle çırpıyoruz.
  3. Yoğurdumuzu çırpar vaziyette yavaş yavaş ekliyoruz ve çırpıyoruz sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini ekliyoruz çırpıyoruz 1 su bardağı unu elekten geçirip kabartma tozu ve vanilya ile harcımıza koyuyoruz.
  4. ikserin en düşük ayarında çırpıyoruz kıvamını anlayana kadar çırpmak kâfi yetmezse az daha un koyuyoruz totalde yaklaşık 1 buçuk bardak un oluyor unun kalitesine nazaran değişir.
  5. Kenara ayırdığımız yumurta akını çeyrek çay kaşığı tuz ile mikserle 4 5 dakika en yüksek zamanda çırpıyoruz (içine bir damla su bile girmemeli ve mikser, kek harcını yaptıktan sonra yıkayıp silinmeli) sürecin sonunda köpük köpük olup kabarıyor.
  6. Kek harcımıza çırptığımız yumurta akını spatula yardımı ile söndürmeden alt üst ederek harca düzgünce yediriyoruz.
  7. Elmaları yarım ay formunda ince ince doğruyoruz geniş bir tavanın altına şekeri koyup üstüne elmaları diziyoruz (isteğe nazaran ceviz içi) ve yaklaşık bir tatlı kaşığı tarçın serpip ve ocağa alıyoruz.
  8. En yüksek ateşte altındaki şeker eriyinceye dek ezerek yumuşayana kadar pişiriyoruz piştikten sonra birinci sıcağı çıkana kadar soğutuyoruz.
  9. Pişireceğimiz kalıbı yağlayıp unluyoruz ve harcımızı döküyoruz üstüne yaptığımız elmalı harcıda eşit biçimde koyduktan sonra ısınan fırına gönderiyoruz birinci 20 dakika kapağı açmıyoruz sonrasında denetimli olarak ayarlayabilirsiniz.

Elmalı Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Chocolate Chip Cookie
Yaprak Kurabiye
5. Gün İftar Menüm
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf
Kahvaltılık Salçalı Ekmek
Cevizli Küllü Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet